KULLANIM ŞEKLİ
- GÜRDAL KURU DÖNEM YEMİ inekler kuruya çıkarıldıkları andan itibaren doğuma kadar olan 2-3 hafta arasında kullanılan yemdir.
- Ortalama 10 gün içinde alıştırma periyodu ile GÜRDAL KURU DÖNEM YEMİ’ne geçilmelidir.
- GÜRDAL KURU DÖNEM YEMİ günde en az iki öğünde verilmelidir.
- İneklere su serbest olarak sağlanmalı veya eğer mümkün değilse günde en az 3 öğün sulama yapılmalıdır.
- Kuru dönemde kaba yem olarak sadece saman kullanmayınız. GÜRDAL KURU DÖNEM YEMİ ile birlikte az miktarda mısır silajı ve çayır kuru otundan oluşan bir kaba yemin seçimi uygun olacaktır.
- Yonca gibi baklagil kuru otları tek kaba yem kaynağı olarak kullanılmamalıdır. Kullanılması halinde 1-2 kg/gün miktarı aşılmamalıdır.
KULLANIM ALANLARI
- GÜRDAL KURU DÖNEM YEMİ kurudaki ineklerin beslenmesinde kullanılmak üzere özel olarak hazırlanmış bir yemdir.
FAYDALARI
- Dengeli besin maddesi içeriği ile ineklerde doğum sonrası görülebilen, Süt humması (süt felci), ketozis, metritis (rahim iltihabı), son atmama, güç doğum gibi riskleri minimuma indirir.
- Sindirilebilirliği yüksektir.
- Buzağının doğuma kadar olan süreçte sağlıklı gelişimini sağlar.
Gürdal Kuru Dönem Yemi (kg)
|
Mısır Silajı (kg)
|
Saman ya da Kuru Ot (kg)
|
Yonca Kuru Ot (kg)
|
5
|
4,5
|
4
|
1,25
|
Not: Bu program elinizde mevcut olan tahıl ve kaba yemlere ve kalitelerine göre değişik şekillerde düzenlenebilir.